Sara Birgitte
Øfsti

Øystein
Vestre

Kristine
Haugland

Store for små

Du krøller deg sammen i godstolen, med pledd og ei god bok. Du dras inn i fortellingen og glemmer tid og sted! Men veien til gode leseopplevelser kan også være tung, og for noen, helt umulig. Det kan være fint med et vennlig lite dytt eller drahjelp. Her er tre klassiske bokverk adaptert til muntlig fortelling. Fortellerne tilpasser seg både 6-åringer og 13-åringer og trollbinder dem alle.

”Store for små” er tre klassiske, litterære verk, muntlig gjenfortalt for barn og ungdom. Fortellerne Sara Birgitte Øfsti, Øystein Vestre og Kristine Haugland tar med seg publikum inn i bøkenes magiske univers. De har bearbeidet Shakespeares ”Hamlet”, Alexander Dumas ”Greven av ”Monte Cristo” og Georg Orwells ”Kamerat Napoleon”.  Publikum får høre om sjalusi, kjærlighet, hevn og revolusjon. Forestillingene er stedsspesifikke; vi leter etter godkroken og fokuserer på å skape gode lytterrom. Publikum kommer inn i stemningsfylte rom, blir oppslukt i 45 minutter, går ut igjen med hodet fylt av fortellinger. De tre drevne fortellerne vet hva som skal til for å fange publikums oppmerksomhet og holde på den til fortellingen er slutt.

Øfsti/Vestre/Haugland kommer med hver sin stålampe, en sekk med puter og pledd for å gjøre klart til tre ulike forestillinger. Forestillingene gjennomføres samtidig på tre ulike steder. Forestillingsstedene finner vi i tett samarbeid med arrangøren. Det kan være alt fra kafeer, bak scenen på samfunnshuset til et vanlig klasserom. Konseptet er svært fleksibelt og vi skreddersyr i møte med rammer og behov.

Konseptet er også tilrettelagt for Den kulturelle skolesekken.