FortellerLab Oslo

Avtrykk

helt ærlig, altfor intimt og aldeles inderlig.

Visning av et utforskingsarbeide.

Alle deler fra livene sine for tiden. Forfatterne gjør det, skuespillere og komikere gjør det og noen folk blir kjendiser fordi de gjør det. Vi vil også!

Vi vet at alle har fortellinger som er verdt å fortelle, men er noe nødvendigvis interessant bare fordi det er personlig?

Fortellerne Kristine, Øystein og Sara Birgitte tar nå sjansen på å bevege seg ut av komfortsonen. Vi leter etter grensen mellom det personlige og det private. Vi presenterer hver vår fortelling/tekst som kretser rundt nederlag, ensomhet og utenforskap. Hvor personlige og sårbare kan vi tillate oss å være i møte med publikum, med vår egen personlige fortelling?

Hvor mye kan vi tillate oss å strekke, kutte og legge til, og fremdeles kalle det en personlig fortelling? Hvordan påvirker det direkte møtet mellom publikum og forteller innholdet i teksten og selve fortellerrollen? Og hva er det vi kaller et ’ekte’ møte mellom scene og sal?

 

I arbeidet med å utvikle personlige tekster knyttet vi til oss dramatiker og dramaturg Toril Solvang. Torils blikk, hennes fortellerperspektiv og dramaturgiske kompetanse har fått oss til å ta uvante valg, gå tettere inn i det personlige og sårbare og har i det hele tatt gitt oss en annen vei inn i det å utvikle et verk, en fortelling som et kunstverk.